Gourmet-pizzoja aurinkoisella terassilla

7.7.2014

Gourmet-pizzoja aurinkoisella terassilla

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Viime perjantaina Kultaranta Resortin Kivinavetan pihalla oli jännittynyt ja innostunut tunnelma. Uusi terassiravintola Heineken House avautui hetki sitten ja ensimmäiset asiakkaat tekevät jo tilauksia. Ravintolapäällikkö Tom Laaksonen hymyilee kilpaa auringon kanssa.

- Haluamme tarjota jotain erityisen hyvää eli gourmet-pizzoja. Ne ovat tuorepizzoja, joiden ananaslohkotkin leikataan tuoreesta hedelmästä. Säilykkeitä emme käytä. Suosimme selkeitä, puhtaita makuja sekä lähiruokaa. Pizzat kruunaa salaisen reseptin mukaan valmistettu kastike.

Listaa katsellessa iskee valinnanvaikeus. On ilmakuivattua kinkkua, kylmäsavustettua lohta, kanaa, Buffalo mozzarellaa, luomuvuohenjuustoa, balsamico siirappia… Miten ihmeessä näistä pystyy valitsemaan yhden? Tom paljastaa henkilökohtaiset suosikkinsa, chorizo-pizza Setten ja parmankinkkuisen Tren, josta hän veikkaa paikan suosikkia. Niitä on maistettava. Tom tilaa parmankinkkusalaatin ja vakuuttaa sen riittävän nälkäisellekin miehelle.

Ruokaa odotellessamme nauravainen Niko surauttaa makeista mansikoista raikkaan kesäjuoman.

- Odotas, kun näet miten pizzat tarjoillaan, Tom myhäilee arvoituksellisesti.

- Ruoka pitää tehdä sydämellä, sillä se maistuu ja näkyy. Aidot, tuoreet, puhtaat maut ovat tärkeitä. Salaattien ja pizzojen savukalat toimittaa vähän matkan päässä sijaitsevan Saariston Savutuotteen Marko Aaltonen. Tuoreet kalat tulevat suoraan kalastaja Olavi Sahlstenilta.

Tomin mukaan Kultaranta Resortin ravintoloiden vahvuuksia ovat myös rento tunnelma, kaunis ympäristö ja palvelu, josta hän erityisesti kiittää henkilökuntaansa.

- Keittiömme on monipuolinen. Jos haluaa pizzan sijaan lihaa tai kalaa, niin sitä voi tilata viereisen klubirakennuksen a la carte -ravintolasta. Lapsille olemme suunnitelleet oman listan.

Aurinkoisella terassilla tuoksuu merituuli ja kohta myös ruoka. Pizzat tarjoillaan hauskasti puutarjottimelta ja ne ovat todella kookkaita. Ohuen ohut pohja on mieleeni. Tomaattikastikkeessa on mukavaa makeutta, jolle Tre-pizzan chilisalsa antaa potkua. Annokset ovat kauniita, maukkaita ja täyttäviä. Tomin mehevä salaatti on näyttää riittävän miehiseen nälkään.  

- Kohta illat hämärtyvät ja silloin täällä vietetään tunnelmallisia iltoja, Tom kuvailee. Kivinavetan kaunis seinä tunnelmavalaistaan, kynttilälyhdyt sytytetään ja nautitaan mukavasta yhdessäolosta. Terassiravintola on auki niin pitkään kuin asiakkaat meillä viihtyvät.

Heineken House sijaitsee Kultaranta Resortissa ja sinne on noin 10 minuutin ajomatka Naantalin keskustasta.