Hurmaava filmitähti

7.2.2014

Hurmaava filmitähti

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan hauska tarina koukuttaa ja elokuvan päätähtenä hurmaa Naantali. Voi sitä kaunista elokuun valoa, kesäpäivien suloista joutilaisuutta, vanhan kaupungin idylliä ja pehmeitä värejä, jotka filmiryhmä onnistui tallentamaan. Tuntuu kuin kesä tulisi keskelle talvea ja vaikutus on sama kuin talviloman etelänmatkalla. Tapasin näyttelijät ja ohjaajat elokuvan ennakkonäytöksessä Naantalin Kylpylässä.

- Olen jo pitkään halunnut kuvata elokuvan Naantalissa. Täällä ovat kulissit valmiina, kauneutta joka paikassa ja hyvä henki. Risto Räppääjä -kirjojen tekijät Sinikka ja Tiina Nopola innostuivat, kun ehdotin Naantalia kuvauspaikaksi, ohjaaja Timo Koivusalo muistelee viime elokuun kuvauksia.

Naantali on Koivusalolle hyvin tuttu paikka ja käsikirjoittaessa oli helppo valita sopivat kuvauspaikat eri kohtauksille. Niinpä esimerkiksi Naantalin museon pihapiiristä tuli täydellinen Elvin piha. Topakkaa Elvi Räppääjää näyttelevä Riitta Havukainen kehuu kaupungin hyvää ilmapiiriä ja miten Naantalin aurinko hehkui kuvausryhmän sydämissä.

- Yhtenä päivänä kuvausten jälkeen kävelin Rakkauspolulla ja löysin puiston penkin, josta aukesi aivan ihana näköala. Naantalissa parasta ovat meri ja uskomattoman kaunis, pittoreski maisema.

- Kuvausten aikana kesäsesonki oli ohitse ja kaupungissa rauhallista. Iltaisin talojen ikkunoissa ei näkynyt valoja ja siitä syntyi aivan oma tunnelmansa, kuvailee Rauha-tätiä näyttelevä Minttu Mustakallio. Pidän vanhoista talopihoista ja haaveilin poikkeavani ihaniin puutarhoihin mansikoita syömään.

Vesa Vierikko (Lennart) purjehtii näyttelijäkollegoineen joka kesä Naantaliin. Häntä viehättää erityisesti kaunis ranta ravintoloineen. Samuel Shipwaylle (Risto Räppääjä) ja Sanni Paatsolle (Nelli Nuudelipää) Muumimaailma oli tuttu paikka. Kuvauksissa lapset viihtyivät rantakioskilla.

- Vanha kaupunki on tosi nätti ja rannan kioski ihanan näköinen. Oli hauska viettää aikaa sen ympäristössä, Paatso kertoo.

Näin tyytyväisiä kommentteja kuunnellessa miettii, kuvataanko seuraavakin Risto Räppääjä Naantalissa.