Hymyjen kaupunki

15.4.2014

Hymyjen kaupunki

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Sininen taivas, aurinko, tuulelta suojaisa  istumapaikka - ja kevään ensimmäinen ulkona syöty jäätelö. Tämä näky kirjaimellisesti pysäytti rantakävelyni Naantalin vanhassa kaupungissa. Miten onnelliselta näyttääkään ihminen, joka osaa pysähtyä ja nauttia hetkestä. Kiitos sinulle tuntematon nautiskelija, toit olemuksellasi iloa meille ohikulkijoille ja hymyn huulillemme.

Kevätauringon voima on ihmeellinen. Kävelyretkeni varrella näin vain kiireettömiä, hymyileviä ihmisiä. Ravintola Merisalin terassilla nautittiin lounaasta ja merituulen tuoksuista, Cafe Amandiksen suojaisissa pöydissä istui kahvittelijoita silmät kiinni kasvot kohti aurinkoa, Kaivohuoneen edustan penkillä rakastunut nuoripari otti hymyillen aurinkokylpyjä. Aurinkokaupunki Naantali ansaitsee uuden lempinimen: Hymyjen kaupunki.

Kesäkauden lähestymisen huomaa entistä selvemmin vanhan kaupungin rannassa. Pari viikkoa sitten laitureiden välissä uivat sorsat jäiden keskellä. Nyt tilalle ovat tulleet  ensimmäiset moottoriveneet. Tuore sahattu puu ja maali tuoksuvat, ja kas, tuonnehan on ilmestynyt uusi kesäterassi. Rannan kioskilta kuuluu pölynimurin hurinaa. Kuvataankohan siellä ensi kesänäkin seuraavaa Risto Räppääjä -elokuvaa? Mutta ensin juhlitaan pääsiäistä. Säätiedot lupailevat lämpöä ja aurinkoa.