Iloinen lastenkonsertti

5.6.2015

Iloinen lastenkonsertti

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Eilen alkuillasta Muumimaailman Emma teatterista raikui innostunut hälinä. Lapset vanhempineen täyttivät Emma teatterin lähes kaikki istumapaikat. Onnekkaimmat olivat ehtineet käydä halaamassa teatterin aukiolla tassutelleen Muumipeikon ja näyttäneet kieltä Pikku Myylle. Katsomossa odoteltiin malttamattomina Muumiperheen lauluretki -konsertin alkua. Koska se alkaa? Lopulta puoli kuuden jälkeen lavalle asteli iloisen näköinen muusikkojoukko sekä laulajat Eija Ahvo ja Markus Bäckman. Sitten saksofoni, trumpetti, rummut, basso, kitara, viulu ja kosketinsoittimet soimaan.

’Muumipeikkoa vie
pieni iloinen tie
ja aurinko kutittelee…’

Laulut kuulostivat samalta kuin levyllä. Sanat olivat tuttuja ja osa pienistä katsojista innostui laulamaankin. Soittajilla oli selvästi hauskaa lavalla, soitto oli iloista ja tunnelma välittyi katsomoon. Ahvo ja Bäckman eläytyivät lauluihin. Konsertissa esitettiin Muumiperheen lauluretki -levyn kappaleet. Onneksi se yksi, meidän perheessä etukäteen kovasti jännitetty jäi pois: Myttyrä mörköä ei esitetty.

Erityisesti pienimpien katsojien mieleen taisivat olla isolla taustacreenillä pyörineet animaatiot. Niissä muumihahmot seikkailivat Muumiperheen lauluretki -kirjasta tutuissa maisemissa, jotka ovat Riina ja Sami Kaarlan piirtämiä. Tiesitkö, että Muumipeikon kuonon piirtäminen on todella vaikeaa myös ammattipiirtäjälle? Tai että muumien kädet voi vahingossa piirtää näyttämään kumihanskoilta, ellei ole tarkkana. Täältä voit lukea, miten Riinan ja Samin pidetyt piirroshahmot syntyvät.

Konserttia suositeltiin yli 4-vuotiaille, mutta ihmeen hyvin katsomossa istuneet ihan pienetkin lapset jaksoivat seurata lähes tunnin mittaista esitystä. Onneksi muistimme pakata kuulosuojaimet mukaan, sillä musiikki soi välillä melko kovaa.


Kahden ylimääräisen laulun saattelemina Emmasta poistui väsynyt, mutta tyytyväiseltä vaikuttava yleisö. Nyt kotimatkalle ja nukkumaan!

 

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat jatkuvat koko viikonlopun

Tänä iltana Kristoffer-salissa esitetään tarinakonsertti Maukka ja Väykkä. Siinä esiintyvät Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo, musiikista vastaa Iiro Rantala.

Sunnuntaina vuorossa on ilmaistapahtuma Naantalin lastenjuhla Kirkkopuistossa. Iltapäivällä Kristoffer-salissa nähdään Tarina Babarista, pienestä elefantista -musiikkisatu, jossa esiintyvät näyttelijä Juha-Pekka Mikkola ja pianisti Eveliina Kytömäki.

Tarkan ohjelman löydät täältä.