Jouluiloa kaiken ikäisille

11.12.2015

Jouluiloa kaiken ikäisille

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Tänä viikonloppuna lumitakuu lapsille, myyjäisiä, joululauluja, joulupukki, Muumit, jouluherkkuja  sekä upea joulukonsertti. Koko viikonloppu täynnä hyvän mielen tekemistä kaiken ikäisille. Valitse alta mieluisimmat tai käy kaikissa:

LAUANTAINA RÖÖLÄN JOULUTORILLE

Lauantaina kannattaa ajaa kauempaakin Rymättylän Röölään. Tapahtuman puuhanainen Tuulamaria Kangasniemi tiivistää syyn kahteen lauseeseen:

- Tämä on mahdottoman kaunis ja ihana tapahtumapaikka. Vielä kun ympärillä on ihania ihmisiä, joilla kaikilla on hyvä mieli, niin siitä se iloinen joulutunnelma syntyy!

Tuulamaria on aiemmin järjestänyt Röölän rannalla erilaisia kesätapahtumia. Kunnes tuttava ehdotti, että mikset järjestäsi joulutoria.

- Tässä sitä sitten ollaan jo kolmatta kertaa, hän nauraa tyytyväisenä että tapahtuma on löytänyt yleisönsä.

- Meillä on myynnissä hienoja saaristolaisia, käsintehtyjä tuotteita. Ne ovat laadukkaita ja edullisia  joululahjoja. Saimme niistä viime vuonna erityisen paljon kehuja. Lapsille on järjestetty hauskoja ulkoleikkejä. Ja tietysti meille tulee myös joulupukki tai joulumuori - sitä saakin jännittää, kumpi ehtii paikalle.

Tapahtuman avaa Rymättylän kirkkoherra Petri Sirén. Rose Kuljun esittämä Taivas on sylissäin on jo odotettu perinne. Joululauluja laulaa Rymel-kuoro. Joulupöytä on katettu ravintola Röölänrannan yläkertaan. Koko ohjelma löytyy täältä.

Röölän Joulutori 12.12. kello 12–15
Kuvat: Tuulamaria Kangasniemi, Röölän Joulutori
 

 

ILLALLA UPEA JOULUELÄMYS NAANTALIN KIRKOSSA

- Meille on tulossa valtavan hieno konsertti. Sinänsä erikoinen, että esiintyjät tulevat Sveitsistä. Oboisti Tuomas Kaipainen on suomalainen ja hänen vaimonsa mezzosopraano Sabine Kaipainen 1600-1700 -luvun barokkimusiikin huippuesiintyjä, iloitsee urkuri Kari Vuola (alla kuvassa).

Ohjelmassa on muun muassa viisi joululaulua Jean Sibeliukselta, joista yksi esitetään alkuperäiskielellään eli ruotsiksi.

- Se onkin harvinainen esitys, kun sveitsiläinen laulaa ruotsiksi.

- Esitämme valtavan hienoa, upeaa joulun ajan musiikkia, kuten J.S. Bachin aarioita joulupäivän kantaatista. Kuriositeettinä Tuomas esittää Jaakko Kortesharjun hänelle henkilökohtaisesti säveltämän oboe-kappaleen. Se on minullekin ennestään vieras, Kari kertoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi ilmaiskonserttiin.

Joulukonsertti 12.12. kello 16.00. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.
 

 

LUMITAKUU LASTEN JOULUSSA!

Sunnuntaina kello 12 alkaa Lasten oma joulutapahtuma Naantalin museon viereisessä Itsenäisyydenpuistossa.

- Haluamme joka vuosi järjestää lapsille oman pienen, intiimin ja tunnelmallisen joulutapahtuman, kuvailee tapahtuman puuhamies Henri Nevari. Tämä taitaa ollakin jo 11. kerta, kun järjestämme Lasten Joulun.

- Tärkeimmät ohjelmanumerot ovat Lucia-kulkue, joulupukki sekä Muumit. Näiden lisäksi on paljon muutakin ohjelmaa lapsille.

Neljään tuntiin on mahdutettu valtava määrä hauskaa tekemistä lapsille ja koko perheelle. Luvassa on muun muassa poniajelua, jouluista musiikkia, askartelua sekä vapaa pääsy Naantalin museo Hiilolan joulunäyttelyyn. Illalla lauletaan kauneimpia joululauluja Naantalin kirkossa. Koko ohjelman löydät täältä.

- Niin se mikä on meillä on poikkeuksellista, on lumitakuu! Ne, jotka ovat olleet Lasten Joulussa aiemmin, tietävät mitä se tarkoittaa. Se on meidän suuri vetonaula, Henri kertoo salaperäisenä eikä paljasta enempää.

Myynnissä myös Naantalin ammattiopiston viimeisen vuoden kokkiopiskelijoiden tuotteita.

Lasten Joulu 13.12. kello 12 - 16

 

TAATTISTEN TILALLA JOULUMYYJÄISET

- Tämä taitaa olla jo yhdeksäs vuosi, kun järjestän Taattisten tilalla joulumyyjäiset. Asiakkaat ja myyjät soittavat minulle joka vuosi ja kyselevät, koska myyjäiset taas ovat, nauraa tilan emäntä Karin Aaltonen.

Myyjäiset järjestetään tilan vintillä, joka on tilana korkea, tunnelmallinen ja huokuu kunnon maalaistunnelmaa.

- Meille tulee noin parikymmentä myyjää. Tarjolla on paljon ruokaa ja käsitöitä lasista, puusta ja keramiikasta. Joulukuusenkin voi valita ja varata tilaltamme samalla reissulla.

Joulupukki tulee käymään kello 13 ja hänelle voi kuiskata lahjatoiveet. Tilalla pääsee myös rapsuttelemaan kotieläimiä ja seuraamaan niiden puuhia.

- Meillä on lampaita ja kanoja, Tipi ja Laku -kukot sekä 3-vuotias Otto-minipossu.

Ravintolassa on myynnissä joulupuuroa ja -pullaa, pipareita, glögiä ja kahvia. Taattisten tilalla  pääset myös kurkistamaan oikeita elokuvakulisseja, sillä viime vuonna siellä kuvattiin Johanna Vuoksenmaan Viikossa aikuiseksi -elokuva.

Perinteiset joulumyyjäiset 13.12. kello 10 - 15