Juhlitaan vappua

26.4.2016

Juhlitaan vappua

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Vappuaattona lauantaina vanhan kaupungin rannassa on aurinkotakuu: Silloin lakitetaan Naantalin aurinko. Fanfaarin kera nostetaan lippu salkoon, kuunnellaan musiikkia ja lauletaan keväisiä lauluja (sanat voit printata täältä). Vappupuheen pitää Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tiina Tunturi. Juhlallisuuksia voi seurata myös rannan kahviloiden ja ravintoloiden tunnelmallisilta terasseilta.

Juhlinta alkaa tasan kello kuusi illalla vanhan kaupungin rannassa. Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa katsomassa Naantalin auringon lakitusta. Yllätyin, miten paljon yleisöä rannalle oli kerääntynyt, varsinkin lapsiperheitä. Turun tungokseen verrattuna tunnelma oli mukavan leppoisa ja lapsilla tilaa touhuilla.

Vappuaattona ranta herää talviunesta

Hurmaavien kahviloiden ja ravintoloiden ovet aukeavat juhlijoille puolilta päivin, viimeistään iltapäivällä. Illalla voi tanssia Naantalin Kaivohuoneella, missä lavalle nousee Neljän suora. Ravintola Merisalissa esiintyy Skylarks rockin legendat. Ravintola Uusi Killassa soittaa Duo Laurikkala. Naantalin kylpylässä tanssittaa Arto Nuotio & Sunset.

Haluatko viettää vappuna miniloman Naantalissa? Kurkkaa Naantalin kylpylän vapputarjous.

Vappupäivänä sunnuntaina katetaan vappubuffeet ainakin Merisaliin ja Kaivohuoneelle. Myös rannan muut kahvilat ja ravintolat ovat avoinna. Musiikkiakin on luvassa.

Naantalin vapun tarkka ohjelma, avoinna olevat kahvilat ja ravintolat

Iloista vappua!