Koe kokkien taisto

19.3.2015

Koe kokkien taisto

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

Kuusi kokkia. Aikaa 2 tuntia 20 minuuttia. Tuomareina kolme kuuluisaa huippukokkia. Koe aito kokkisota ja kannusta Naantalin Jari Suomen parhaaksi Golf-kokiksi.

Jari Palmrothin työ Kultaranta Resortin uutena keittiöpäällikkönä alkaa kunnon haasteella. Ensi lauantaina 21.3. hänen keittiössään kilpailevat hänen lisäkseen viisi kokkia Suomen parhaan Golf-ravintolakokin tittelistä. Aikaa on 2 tuntia ja 20 minuuttia. Siinä ajassa on valmistettava kolmen ruokalajin menu kolmen kuuluisan huippukokin arvioitavaksi.

Jännittääkö?

- No, sopivasti. Odotukset ovat korkealla, mutta tässä on sen verran paljon muita kiireitä etten ehdi liikoja jännittämään, Jari kertoo.

Kilpailussa on ilmeisesti luvassa televisiosta tuttua top chef -meininkiä. Alkupala tehdään kalasta, pääruoaksi valmistetaan klubisandwich tai hampurilainen ja jälkiruoka marjoista. Kokit saavat ottaa mukaansa omat laitteet ja astiat. Tuomarit tarkistavat mukana tuodut raaka-aineet ennen kilpailua, jotta kaikki sujuu sääntöjen mukaan. Sitten vain hihoja käärimään, hellat lämpiämään ja veitset suihkimaan.

- Olen kokeileva ja innovatiivinen kokki. Maut ja ulkonäkö ovat tärkeitä ja oman kädenjäljen pitää näkyä. Kilpailussa aion olla rohkeasti kokeileva ja teen ruokia, jotka eivät ole turvallisia bravuurejani.

Riittääkö reilut kaksi tuntia kolmen ruokalajin menun loihtimiseen?

- Kilpailen ensimmäistä kertaa, joten on vaikea arvioida miten aika riittää. Täytyy vain keskittyä omaan tekemiseen. Luppoaikaa tuskin jää.

Entä miten kuusi kilpailevaa kokkia mahtuu samaan keittiöön?

- Kyllä tuolla kaikille tilaa riittää. Tiukan paikan tullen täytyy ehkä turvautua kyynärpää-taktiikkaan, Jari nauraa.

Tuomaristossa istuu kolme kuuluisaa huippukokkia: Bocuse d’Or -joukkuejohtaja Marko Laine, Michelin-kokki Markus Aremo sekä Naantalista kotoisin oleva, kansainvälisen uran tehnyt maineikas keittiömestari Petteri Luoto. Heidän lisäkseen annoksia arvioi Kultaranta Resortin operatiivinen johtaja J-P Rautamaa. Myös lehdistö pääsee maistelemaan annoksia.

Voittaja ja muut mitalistit julkistetaan juhlaillallisella.

- Illallisella esitellään Ravintola Kultarannan tulevan kesän yksi menuvaihtoehdoista. Tarjolla on muun muassa runsaita salaatteja, porsaan niskaa ja härän ulkofilettä, Jari paljastaa.

Yleisö voi tulla seuraamaan tuomarointia kello 10 - 12 välillä. Juhlaillallinen alkaa kello 19.

Majoitustarjous ja illallinen

Golf-Kokki-SM -kisojen aikana yöpyminen Kultaranta Resortissa 2 hengen huoneessa ja illallismenu alkaen 60 euroa / henkilö.
Menu ilman majoitusta 40 euroa / henkilö.
Lisätietoja täältä

Onnea kisaan Jari ja voitto kotiin!

ps. Vinkki yöpyjille ja ulkoilijoille: Pakkaa mukaan ulkoilukengät ja -vaatteet ja tee retki Kultaranta Resortin ulkoilualueen luontopoluille. Laavulla mahdollisuus makkaranpaistoon. Hae kartta klubirakennuksesta, avoinna keväällä arkisin kello 9-15.