Luontoelämyksiä

8.4.2015

Luontoelämyksiä

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä luontoon kävelylle. Jos on onnekas, voi päästä näkemään jotain ainutlaatuista. Sain eilen todistaa kahden kurkipariskunnan reviiritaistelua. Oli komeaa nähtävää, kun isot linnut marssivat välillä peräkanaa, välillä rinnakkain koittaen tunkea toisiaan pois pellolta. Välillä tuijotettiin kilpaa, leviteltiin siipiä ja huudettiin kaulat takakenossa. Taistelun tuoksinnassa linnut keskittyivät niin toisiinsa, että näytöstä pääsi seuraamaan suht läheltä. Toista tuntia kestänyt live-esitys päättyi komeaan loppuhuipennukseen: tunkeilijat häädettiin kunnon takaa-ajolla. Voittajat jäivät pellolle nauttimaan matoateriaa vähän väliä töräytellen. Kenties viestien, että tämä on meidän pelto, pysykööt muut poissa.

Joka puolella käy kova kuhina ja luonto on täynnä ääniä hiljaisen talven jälkeen. Koettavaa riittää: Ystävä kertoi nähneensä joutsenten kisailua, oli ilmeisesti kosiot käynnissä. Luontopolkuja ja kävelyreittejä löytyy niin Naantalin vanhan kaupungin sydämestä kuin eri puolilta saaristoa, kysy reittiohjeet Matkailun toimistolta.

Tänään kannattaa pysähtyä rannalle katsomaan vaahtopäistä merta ja antaa puuskittaisen tuulen puhaltaa tukka sekaisin. Sekin on elämys pitkän pipokauden jälkeen!