Lux Gratiae = valoa, musiikkia ja annos luksusta syksyyn

24.10.2016

Lux Gratiae = valoa, musiikkia ja annos luksusta syksyyn

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Vietä yö maailman seitsemän parhaan joukkoon rankatussa kylpylässä. Nauti sähäkän bluestähti Erja Lyytisen energisestä konsertista tai rauhoitu Jukka Perko Avaran jazzkonsertissa kauniissa luostarikirkossa. Rentoudu allasosastolla ja nauti runsas buffetaamiainen. Lux Gratiae -tapahtuma tarjoaa kunnon piristysruiskeen syksyn pimeyteen.

Tässä kolme hyvää syytä pakata matkakassi ja suunnata ensi viikonloppuna Naantaliin.
 

 

1. Yksi maailman parhaimmista kylpylöistä

Tammikuussa kansainvälinen LiveShareTravel -matkailusivusto nosti Naantalin kylpylän maailman seitsemän parhaan kylpylän joukkoon. Muut listalle rankatut kylpylät sijaitsevat Australiassa, Englannissa, Ibizalla, Mauritiuksella, Dominikaanisessa tasavallassa sekä USAssa. Tässä joukossa on siis pienessä suomalaisessa saaristokaupungissa sijaitseva Naantalin kylpylä!

Perheyrityksen omistamassa kylpylässä vierailija kohtaa työssään viihtyvän henkilökunnan, ja se todella tuntuu hotellin ilmapiirissä: palvelu on ystävällistä, henki hyvä ja tunnelma rento. Sisustuksessa on sopivasti säihkettä ja luksusta. Esimerkiksi sisääntuloaulan palmupylväät nähdessään moni tulija kaivaa kameran esiin. Kylpyläosaston, viihtyisien huoneiden ja useamman ravintolan lisäksi saman katon alta löytyvät kauneussalonki, kampaamo, muotiputiikki ja kahvila.

Hotellihuoneen hintaan sisältyy aina allasosaston vapaa käyttö. Osastolta löytyy erilaisia altaita, ulkoallas, hierovia suihkuja sekä saunat.

 

2. Kansainvälinen bluestähti Naantalissa 28.10.

Erja Lyytinen nousee vauhdilla bluestaivaan kirkkaiden tähtien joukkoon sekä Suomessa että maailmalla. The Queen of Slide Guitar -kunnianimen saanut Lyytinen vetää reilut sata keikkaa vuodessa, niistä reippaasti yli puolet ulkomailla: Belgiassa, Englannissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa, jopa Intiassa ja Kanadassa.

Lyytinen tunnetaan musiikintekijänä, laulajana ja liukukitaristina. Viime vuonna Lyytinen nimettiin Finnish Blues Awardsin vuoden artistiksi. Lisäksi hänet valittiin brittiläisen Blues Matter -lehden kriitikkoäänestyksessä vuoden 2015 sooloartistiksi ja levynsä Live in London vuoden parhaaksi albumiksi.

Kuuntele Erjan liukukitara-jammailua.

 

3. Kiehtovaa jazzia luostarikirkossa 29.10.

Saksofonisti Jukka Perko ja kaksi maamme eturivin jazzkitaristia Jarmo Saari (sähkökitara) ja Teemu Viinikainen (akustinen kitara) ovat poikkeuksellinen kokoonpano. Persoonallista yhtyettä kehutaan kiehtovasta, kokeilevasta, taiteellisesta ja leikkisästä äänimaailmasta.

Jukka Perko on tulkinnut suomalaisia virsiä jazzin kautta jo vuosikymmenien ajan. Kokoonpanolla on takanaan satoja kirkkokonsertteja ja nyt he esiintyvät Naantalin upeassa luostarikirkossa.

Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi rakettimaisesti, kun Dizzy Gillespie vuonna 1987 pestasi vasta 19-vuotiaan saksofonistin bändiinsä. Perkoa verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja hän sai ylistäviä arvosteluja. Kun yhteistyö Gillespien kanssa päättyi, on Perko johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt lähes 50 maassa. Häntä kutsutaan yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

 

Valitse sopiva Lux Gratiae -konserttielämys

Lux Gratiaen majoituspakettiin sisältyy yöpyminen Naantalin kylpylässä, konserttilippu (Erja Lyytinen 28.10. tai Jukka Perko Avara 29.10.), sauna- ja allasosaston käyttö majoituksen aikana sekä runsas buffetaamiainen.

Erja Lyytinen The Queen of The Slide Guitar -konsertti 28.10. Naantalin kylpylässä

Jukka Perko Avara Naantalin kirkossa 29.10.

 

Lux Gratiae Naantalissa 28.-30.10.