Muumihaleja

16.2.2014

Muumihaleja

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvatJännittää. Tätä on odotettu, monta päivää, tuntia, minuuttia. Nyt ollaan jo lähellä. Tuolla näkyy tutun talon katto. Mutta missä ne ovat? Tuolla! Muumiperhe, vihdoinkin. Rohkeimmat säntäävät suoraan syliin. Ensimmäisen valkoisen, pehmeän sylin halaukseen. Ja sitten seuraavaan, kunnes kaikki Muumit ja muu sinisen talon väki on halattu. Silmät säihkyvät, pienet jalat tanssivat ilosta. Ujoimmat keräävät vielä rohkeutta, mutta pitkään eivät hekään pysty vastustamaan valkoisten sylien kutsua.

Vaikka vesisateet ovat vieneet lumet eteläisestä Suomesta, Muumimaailmaan on onnistuttu keräämään lunta korkean pulkkamäen verran. Pikku Myy heiluttaa riehakkaana Muumimamman hopeatarjotinta, istuu sen päälle ja viuuuuh, laskee mäen. Tarjotin karkaa alta ja Myy lennähtää hurjan kuperkeikan mäessä… Tuntuu mukavalta katsella lasten aitoa riemua. Tämä oli ensivisiittini Muumimaailmassa ja pakko myöntää: lasten ilo on niin tarttuvaa, että tekee mieli tulla toistekin seuraamaan Muumien elämää.

Muumien Taikatalven touhut kestävät viikon (15.-23-2.). Sen jälkeen Muumimaailmaan laskeutuu hiljaisuus ja talosta kuuluu pelkkää tuhinaa ja puhinaa, kenties myös Muumipappan kuorsausta. Kesäkuun alussa Sinisessä talossa heräillään ja odotetaan kesävieraita.