Naantalin 571-vuotisjuhlat

22.8.2014

Naantalin 571-vuotisjuhlat

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

Mistä on Naantali-päivä tehty? Ilosta, naurusta, tanssista, teatterista, musiikista ja monista, monista tapahtumista. Huomenna lauantaina vuonna 1443 perustettu Naantali täyttää komeat 571-vuotta. Se jos mikä on hyvä syy juhlia. Niinpä eri puolilla kaupunkia järjestetään hauskaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Sääkartatkin lupailevat auringon kurkistelevan pilvien raoista.

Aamukymmenestä eteenpäin Naantalin torilla on zumbaa, teatteria, kuorolaulua, laatikkosählyä ja toritanssit Kaivokatu Swing Bandin tahdittamana. Samalla voi tehdä ostoksia paikallisten tuottajien ja käsityöläisten torikojuilla. Puolilta päivin lähtee bussi opastetulle kiertoajelulle Rymättylään - joko olet hakenut lippusi kaupungintalon palvelupisteestä?

 


Kuva: Pressan Katit.

Pressan Katit Miska ja Rontti hauskuuttavat lapsia iltapäivän ilmaiskonsertissa Naantalin Seurahuoneen pihalla. Siellä on myös pomppulinna, ongintaa sekä pientä purtavaa. Kuulostavatko kattien nimet tutuilta? Kyllä vain, pari vuotta sitten Kultarannan puutarhassa tassuttelivat saman nimiset presidentti Tarja Halosen rakkaat kissat. Lasten  ohjelmasta vastaa MLL Naantalin paikallisyhdistys.

Vanhan kaupungin hurmaavaan museoon on vapaa pääsy koko päivän. Minua ihastuttaa vuodesta toiseen museon kaunis ja tunnelmallinen sisustus. Että siellä on hyvä henki. Suljettu, viehättävä sisäpiha on ollut kahtena kesänä Risto Räppääjä -elokuvien kuvauspaikkana. Samalla kannattaa piipahtaa läheisen Taidehuoneen grafiikkanäyttelyssä.

Juhlapäivä huipentuu Kristoffer-salin kahvitustilaisuuteen, jossa on mahdollisuus tavata uusi kaupunginjohtaja Jouni Mutanen ja nauttia musiikista. Samalla paljastuu, keiden puutarhat palkitaan Naantalin kauneimpina.

Illalla vanhan kaupungin rannassa esiintyy trumputtaja ja kuunnellaan aina mielen niin herkistävä iltavesper.

Naantali-päivän tarkan ohjelman löydät täältä. Juhlan järjestävät Naantalin kaupunki ja Vallis Gratiae -yhdistys ry yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa.