Nauti satujen päivästä

17.10.2014

Nauti satujen päivästä

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Lauantaina onnitellaan Satua ja nautitaan satutuokioista lasten kanssa. Valtakunnallinen Satupäivä muistuttaa, että sadut ovat aarrearkku, jonka avaamalla lasten mielikuvitus saa virikkeitä, kieli kehittyy, vaikeiden asioiden käsittely helpottuu ja mikä tärkeintä, saa viettää kiireettömän hetken lastensa kanssa.

Satupäivää voi viettää kahdella tapaa:

1. Kierrä Satupäivän ilmaistapahtumissa. Satupäivää vietetään teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, museoissa ja monessa, monessa muussa paikassa. Ohjelman löydät täältä.

Naantalin Taidehuoneella tarinoi Mummo Muurahainen eli draamakouluttaja, ohjaaja Soili Nurmi.

- Mummo Muurahainen kertoo huomenna runo- ja lorutyyppisiä tarinoita, jotka sopivat pienillekin lapsille. Hän haluaa avata silmät huomaamaan, mitä kaikkea kaunista ja hauskaa maailmassa onkaan. Tarinoissa on pieniä viisauksia ja opetuksia, jotka herättävät lapsissa ajatuksia, Soili kuvailee.


Soili on Suomen draama- ja teatteriopetuksen liiton (FIDEA) hallituksen jäsenä ollut kehittämässä valtakunnallista Satupäivää ja lukee tapahtumapäivinä tarinoita lapsille. Taidehuoneelle hän sisustaa satunurkkauksen ja mitä siellä tapahtuu, sen näet huomenna kello 14.00 - 14.40.

2. Nauti satuhetkestä kotona. Valitse kasa kirjoja, kaappaa lapsi kainaloon, etsi sopiva löhöpaikka ja vietä ihana hetki koko perheen voimin satuja lukien ja tarinoista keskustellen.

Mikä Satupäivä?

Satupäivää on vietetty vuodesta 2008 lähtien ja sen taustalla on innostunut joukko lastenkulttuurista kiinnostuneita ammattilaisia ja vapaaehtoisia. Satupäivän tarkoituksena on korostaa ääneen lukemisen merkitystä, tehdä satukirjallisuutta tunnetuksi sekä antaa aikuisille ja lapsille rauhallinen yhteinen lukuhetki. Viime vuonna Satupäivää vietettiin 80 paikkakunnalla.

Kuvitus: Sari Airola. © 2014 Suomen Teatterit ry.