Onnelliset jännittäjät

19.6.2014

Onnelliset jännittäjät

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

Hyytävä tuuli nauratti Naoa ja Naunea.

Maanantai iltana Muumitaloa lähestyi kolme onnesta sädehtivää paria, joiden vatsan pohjassa mylläsivät jännityksen perhosparvet. Rosa Pirinen ja Kuniyasu Takagi, Mami Hagowara ja Kyomi Takahashi sekä Niki ja Chieko Joukanen olivat saapuneet Naantaliin juhliakseen häitään muumiperheen kanssa. Hääjuhlia seurasivat myös tokiolaisen Anan-viikkolehden toimittaja Naune Miyalooshi ja kuvaaja Nao Shimizu.

- Hääparit näyttivät niin onnellisilta ja rakastuneita, Nao ja Naune kertovat nauraen. Seremonia oli kaunis ja mielenkiintoinen, ehkä vähän disneymäinen tilaisuus. Oikein lämminhenkiset teemahäät.

Tove100-juhlavuoden kunniaksi Finnair järjesti Japanissa Facebook-kilpailun, joka palkitsi kolme onnekasta paria hääseremonialla Muumien kotikaupungissa Naantalissa. Naunen ja Naon lisäksi häitä olivat todistamassa kolmen muun japanilaismedian toimittajaa kuvaajineen. Japanin johtava häälehti 25ans kävi kuvaamassa hääasut etukäteen. Muumit ovat suosittuja Japanissa ja vuosittain tänne saapuu noin kymmenen paria juhlimaan onneaan. Hääseremonian toimittaa Nuuskamuikkunen ja todistajina ovat Muumimaailman hahmot. Hääyön parit viettävät Naantalin Kylpylän Muumi-teemahuoneissa.

Häiden jälkeen Naune ja Nao kollegoineen tutustuivat Naantaliin. Suomen kesä yllätti hyytävällä tuulella, mutta toimittajaryhmä säteili innostuneen aurinkoisena.

- Tämä on ensimmäinen kertamme Suomessa. Luonto on lähellä joka paikassa: meri, puut, rauha, avaruus. Se on tehnyt meihin suurimman vaikutuksen. Myös historiallinen ympäristö on todella kaunis. Tämä on ihana paikka, Nao tulkkaa Naunen ajatuksia.

Kiitos Naantalin aurinko, että jaksoit sinnitellä taivaalla, kun muualla Suomessa satoi räntää. Toiselta puolelta maapalloa saapuneille vieraille jäi taatusti eksoottinen muisto. Ja paljon, paljon onnea hääpareille!