Pääsiäinen Naantalissa

24.3.2016

Pääsiäinen Naantalissa

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

Vanhan kaupungin hurmaavilla kujilla on tähän aikaan vuodesta hiljaista. Kiireettömyys, tyhjät kadut, rauha, raitis meri-ilma - luksusta, jonka vuoksi moni tulee Naantaliin pääsiäisenä. Luostarikirkon musiikkihartaudessa ja messuissa on luvassa dramaattista, koskettavaa tunnelmaa. Hiljentymisen lisäksi Naantalissa voi myös shoppailla, nauttia musiikista, tanssia, kylpeä, herkutella hyvällä ruualla ja kahvitella. Tässä muutama menovinkki:

Dramaattista tunnelmaa kirkossa - tämä pitää kokea!

Kuulostaapa dramaattiselta, oli ensimmäinen ajatukseni kun kappalainen Marja Saantola kuvaili Naantalin kirkon pääsiäisohjelmaa.

- Pääsiäispyhistä kiirastorstai vetää eniten väkeä kirkkoon. Tunnelma ja tilaisuus koskettavat. Alttari puetaan mustiin pitkäperjantaita varten, kynttilät viedään pois ja alttarille jäävät vain Jeesuksen haavoja kuvaavat ruusut sekä orjantappurakruunu. Viimeinen virsi veisataan ilman urkuja, Saantola kuvailee.

- Koskettava ja karuton tilaisuus todella herättää. Siinä ovat kaikki aistit ja tunteet herkillä.

Pitkäperjantaina luostarikirkossa on luvassa juhlallinen Jeesuksen kuolinhetkestä kertova konsertti.

- Se on myös todella elämyksellinen tilaisuus, jonne olen kutsunut omat läheisenikin. Tilaisuudessa ei ole saanaa, vaan hyvin koskettavat tekstit, jotka luen todella mustaan kaapuun pukeutuneen. Myös alttari on puettu mustaan. Vaikuttava kokemus minullekin.

Musiikkihartaudessa laulaa baritoni Jouni Maunula. Hän on Rauman seurakunnan kanttori ja laulanut Suomen Kansallisoopperassa, Suomen Kansallisteatterissa ja Radion kamarikuorossa. Maunulaa säestää hänen vaimonsa Pia Ylitalo-Maunula.

- Pääsiäisyön messuun tulee vuosittain paljon matkailijoita esimerkiksi kylpylästä. Kaunis tilaisuus on hyvin suosittu.

24.3. Kiirastorstain messu klo 19
25.3. Jeesuksen kuolinhetken musiikkihartaus klo 15.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.
26.3. Pääsiäisyön messu klo 22

Naantalin kirkon pääsiäispyhien ohjelman löydät täältä.
 

Ostoksille vanhan kaupungin sydämeen

Putiikki Roosan ja Wanha Naantali kaupan ovet ovat avoinna koko pääsiäisen.

- Tästä on jo tullut tapa, nauraa Putiikki Roosan Kirsi Rantala.  

- Meillä käy pääsiäisenä paljon kanta-asiakkaita, mutta myös sellaisia jotka varta vasten tulevat Naantaliin pääsiäistä viettämään. Kaupunki on tähän aikaan vuodesta vielä kovin hiljainen. Siksi haluamme vähän elävöittää Naantalia ja palvella matkailijoita.

- Roosassa on luvassa iloiset pääsiäishulinat. Liikkeessä on pitkäperjantaista maanantaihin houkuttelevia tarjouksia, joista ilmoitamme Turun Sanomissa. Luvassa on tarjouksia naisille ja kivoja sesonkipoistoja, Kirsi kertoo.

Putiikki Roosa avoinna to 24.3. - ma 28.3. klo 11-16
Wanha Naantali Kauppa pe 25.3. - ma 28.3. klo 11-16

 

Hemmottelua ja herkutelua

Naantalin kylpylä hemmottelee pääsiäistä viettäviä herkullisella ruualla. Le Soleilissa tarjotaan brunssia, lounasta ja á la carte -herkkuja. Myös suosittu Thai Garden on avoinna pääsiäisenä. Viinikabinetissa voi osallistua viinitastingiin. Lapsille on järjestetty hauskaa puuhaa Muksumestassa ja kylpyläosasto on auki. Kurkkaa pääsiäisen majoitustarjoukset ja kylpylän tapahtumat täältä.

Merisalin avajaiset ovat tänään. Lounas ja buffet-pöydät ovat katettuina ja iltaisin luvassa on musiikkia pääsiäisen ajan. Esimerkiksi huomenna esiintyy Tommi Läntinen.

Kävelijöiden kannattaa piipahtaa rantakahvila Cafe Amandiksessa.

- Meillä on lauantaista maanantaihin tarjolla pääsiäisherkkuja, kuten vohveleita, erikoiskahveja ja itse leivottuja leivonnaisia. Myös höyryävää keittoa on tarjolla, lupaa Amandiksen Sirpa Ruohonen.