Saunaelämyksiä - vain Naantalissa

8.12.2014

Saunaelämyksiä - vain Naantalissa

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Joulusaunat lämpiävät jo. Valitako pehmeät löylyt parvisaunassa vanhankaupungin idyllissä vai maasavusaunassa Kaislikkokylpylän lämminvesialtaiden kera? Naantalista löytyy kaksi ainutlaatuista saunaa, joiden lauteilla löylyttely on elämys isoin kirjaimin.

Herrankukkarossa, Naantalin saaristossa lämpiää maailman suurin maasavusauna (kuva yllä). Löylyt maan alle rakennetun saunan lauteilla ovat ainutlaatuinen elämys. Yleensä tämä sauna lämpiää vain ryhmille, mutta lauantaina 20.12. joulusaunan ovet ovat avoinna kaikille. Saunojat pääsevät vilvoittelemaan Kaislikkokylpylän lämminvesialtaisiin ja herkuttelemaan saariston joulupöytään. Hintatiedot ja ajo-ohjeet löydät täältä.

- Villa Randalan parvisaunan ainutlaatuisen lempeiden löylyjen salaisuus on se, että jatkuvalämmitteinen sauna on ollut tauotta päällä 12 vuotta. Vanhan ajan parvisauna on erilainen elämys: Miljöö on hurmaava, kaunis Randala sijaitsee meren rannalla ja saunan lauteilta avautuu upea näkymä merelle ja Kultarantaan. Saunasta pääsee pulahtamaan mereen, keskellä kaupunkia, monessako paikassa se on mahdollista!, kertoo Tarja Rautiainen Naantalin Matkailusta.

Matkailu räätälöi pienryhmille tunnelmallisia saunailtoja. Yhdistä iltaan vaikkapa shoppailua, kulttuurielämyksiä tai vierailu taiteilijan työhuoneelle herkullisen iltapalan ja kuohuvan kera.

Tip tap, joulu lähestyy

....mutta vielä pitää maltaa odottaa 16 päivää. Jottei aika käy pitkäksi, kurkkaa joulun ajan menovinkit täältä. Katso myös Joulukalenterista Naantalin Kylpylän päivittäiset yllätykset.