Suosittu syystapahtuma vetää yleisöä

7.9.2017

Suosittu syystapahtuma vetää yleisöä

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

 

 

Naantalilaisten kulttuuriammattilaisten ja -harrastajien Kun hämärtää -tapahtuma vetää vuosittain kirkon täyteen yleisöä. Tänä vuonna mukana on kymmenen esiintyvää ryhmää. Ilta jatkuu rannan ravintoloissa ja kahviloissa.

 

Pertti Virtanen organisoi yhtenä vapaaehtoisena Kun hämärtää -tapahtumaa.

- Esiintyjinä on kymmenen erilaista naantalilaista ryhmää: kuoroja, pianotrio, kansanmusiikkipelimanneja, Naantalin teatteri ja Naisvoimistelijat. Jari Virran trumpetilla soittama Vesper kruunaa koko illan.

- Minusta tapahtuman voima on paikallinen osaaminen. Tästä on tullut joka syksyinen perinne, jossa paikalliset kulttuuriharrastajat ja -ammattilaiset haluavat esitellä taitojaan. He ovat erittäin taitavia, Pertti kehaisee.

Pertti itse laulaa Naantalin Kamarikuorossa ja Chorus Gratiaessa.

- Meillä on innokas joukko esiintyjiä, joilla on suuri ystäväpiiri. Niinpä saamme aina kirkon täyteen yleisöä. Kirkko on upea esiintymispaikka ja pidän kovasti tapahtuman lämpimästä tunnelmasta.

 

Kun hämärtää  juontaa juurensa 2000-luvun alkuun. Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen Leena Salo muistelee, että alkusysäyksen tapahtumalle antoivat ajatus Muinaistulien yöstä ja halu pidentää kesäkautta pitkälle syksyyn.

- Tapahtuman ajankohdaksi päätettiin syyskuun ensimmäinen lauantai. Samoihin aikoihin paikalliset kulttuuriharrastajat aloittavat kautensa. Vuosien mittaan tapahtumasta on kasvanut hieno osoitus naantalilaisten osaajien yhteistyöstä, Leena kuvailee.

- Tänä vuonna teemana on 100-vuotias Suomi ja esiintyjät ovat saaneet vapaat kädet päättää, miten suomalaisuus ja juhlavuosi esityksissä näkyvät.

 

Kun hämärtää 9.9. kello 19 Naantalin luostarikirkossa. Ohjelma 10e.

Esiintyjät: Chorus Gratiae, Helianthus, Naantalin Kamarikuoro, Naantalin Laulajat, Naantalin Teatteri, Naantalin musiikkiopiston pianotrio, Aino-tytöt, Naamuskat, Naantalin Voimistelijat, Rannikon Laulumiehet ja Jari Virta.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Naantalin kulttuuritoimi, eri yhdistykset, kuorot, teatteri, musiikkiopisto ja seurakunta. Myös monet rannan ravintolat ja kahvilat ovat avoinna ja osalla on omaa ohjelmaa tapahtuman aikana. Niissä kannataa piipahtaa konsertin jälkeen.