Syysloma - mitä tehtäis?

12.10.2016

Syysloma - mitä tehtäis?

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Lomaillaan, nautiskellaan. Lähdetään yökylään hotelliin. Tehdään retkiä luontoon. Iloitaan kylpylässä. Leikitään, luetaan. Yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa. Syyslomaillaan.

Yökylään hotelliin

Yökylä. Sitä lapset odottavat, isot ja pienet. Jospa mennään yökylään hotelliin, mukaan tärkeimmät unikaverit, lelut, kirjat ja pelit. Yksikin yö riittää. Köllötellään pyjamat päällä, luetaan yhdessä tai pelataan vaikkapa korttipelejä. Lähdetään illalla taskulamppukävelylle. Mennään valmiiseen aamiaispöytään ja valitaan pöydän parhaat herkut… Pieniä, suuria asioita. Tässä pari syyslomavinkkiä naantalilaisittain

Yö kylpylässä
Naantalin kylpylä on monien must do -listalla, eikä suotta. Lyhyenkin visiitin jälkeen tuntuu, kuin olisi käynyt pitkällä lomalla. Lapsista on hassun hauskaa kulkea hotellihuoneesta allasosastolle kylpytakit päällä. Allasosasto on monille kylpylävierailun paras juttu. Perheen äiti nauttii, kun pääse vesileikkien ajaksi kauneussalonkiin. Useammasta ravintolasta löytyy joka perheelle sopiva vaihtoehto.

…. Ja mitäs muuta tehtäis? Kylpylän Muksumesta on avoinna syyslomien ajan, uusi Muksumaailma joka päivä.

…. Yökylän vaihtoehtona päiväreissu kylpylään. Syysloman tarjouksena Puuhapaketti perheille, joka sisältää allasosaston riemut, pizzat Tammikellarissa ja sisäänpääsyn Muksumaailmaan. Voimassa vain 13.-14.10.

Yö saaristomäntyjen keskellä
Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta Resort on napakymppi luonnosta ja ulkoilusta pitäville perheille. Luhtihotellin huoneiden lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvien ikkunoiden takana on kaunis mäntymetsikkö. Huoneet on sisustettu skandinaaviseen tyyliin ja ne ovat tilavia. Kunnon jääkaappiin mahtuvat niin lasten välipalat kuin aikuisten herkut.

….Ja mitäs siellä tehtäis? Alueella sijaitsee 80 hehtaarin laajuinen ulkoilualue luontopolkuineen. Laavulta löytyy polttopuita makkaranpaistoa varten.

Nyt kun illat ovat pimeitä, suosittelen pakkaamaan taskulamput mukaan. Iltakävely taskulamppujen valossa on jännittävää - myös aikuisille. Kuunnelkaa yhdessä luonnon ääniä, kenties valokeilaan osuu joku saaren peuroista tai ketuista.

….Muita luontoreittejä
Luonnonmaalla sijaitsee myös Haijaisten luontopolku, jonka varrelta löytyy laavu polttopuineen. Syyskussa avattiin Haijaisten kuntoradan metsikköön uusi 9-reikäinen DiscGolfPark-rata. Jälkipelit hoituvat laavulla vaikkapa makkaraa syöden. Kannattaa kokeilla.

Hauskaa lomaa kaikille!