Tule keskiyön Halloween-kävelylle

28.10.2016

Tule keskiyön Halloween-kävelylle

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

Naantalin idyllisen vanhan kaupungin kujat ovat kaikkea muuta kuin rauhallisia yön pimeimpinä tunteina. Silloin täällä mekastavat, pelottelevat ja ujeltavat lukuisat kummitukset ja olennot. Mahtaakohan kaupungissa olla montaakaan vanhaa puutaloa, jonka seinien sisäpuolella ei tapahdu jotain kummaa.

Ensi lauantaina, hetkeä ennen keskiyötä lähdetään kävelylle pimeille kujille. Silloin Naantalin oma kummitusekspertti, kujeileva opas Mirja Kujala paljastaa ”totuuden” vanhan kaupungin kummituksista. Naantalin historian kuin omat taskunsa tunteva Mirja yhdistää luovasti tarua ja totta. Suosituilla kummituskierroksilla olen kuullut hurjia tarinoita esimerkiksi ruokakomeroon teljetystä rouvasta, myrskyisinä öinä vaikeroivasta kummituksesta, oudosti heiluvista ikkunaverhoista, keraamikon uunissa rähisevästä olennosta. Ja jos oikein lykästää, saattaa omin silmin nähdä jotain outoa…

Jos kierroksella ei ole ihan kamalan kamalaa, niin ainakin on hauskaa! Yökävelyn tarjoaa Vallis Gratiae yhdistys eli mukaan pääsee ilmaiseksi.

Halloween-kävely ensi lauantaina 29.10. Lähtö Naantalin Matkailun edestä kello 23.45.
 

 

ps.

Tänä viikonloppuna vietetään myös Lux Gratiaen 5-vuotisjuhlaa. Ohjelmassa konsertteja (lippuja täältä), taidenäyttely, runoja sekä vaellus vanhaa pyhiinvaellusreittiä pitkin.