Tunnelmalle täydet pisteet

22.12.2014

Tunnelmalle täydet pisteet

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Yle Turun toimittaja Minna Rosvall teki ohjelmat Naantalin joulusta ja ihastui pienten kujien joulutunnelmaan.

- Yllätyin, kun tulin aamupimeällä tekemään suoraa radio-ohjelmaa ja uutista illan paikallisuutisiin. Vanhan kaupungin pienillä kujilla on aivan ihania jouluvaloja ja kynttilöitä joka puolella. Hyvin tunnelmallista. Suosittelen kaikille iltakävelyä Naantalissa varsinkin joulun aikaan. Miljöö on nyt todella kaunis, Minna ihastelee nauraen, kun tapaamme Hiilolan museossa.

Aamun suora radio-ohjelma lähetettiin Villa Randalasta ja se on kuultavissa Yle Areenassa.

- Oli ihanaa vierailla Villa Randalassa ja nähdä se kaunis interiööri, jossa matkalijat viettävät joulua. Siellä oli valtavasti kauniita esineitä, jouluateriakin syödään vanhoilta lautasilta.

Illalla Ylen paikallisuutisissa kello 19.00 nähdään Minnan eri puolilla vanhaa kaupunkia kuvaama uutisosuus. Ohjelman voi katsoa myös Yle Areenasta.

- Monet viettävät nykyään jouluaan muualla kuin kotona ja minua kiinnostaa tietää, millainen on hotellijoulu Naantalissa. Joulumatkailijoiden määrät ovat alueella jatkuvassa nousussa. Viime joulukuussa Varsinais-Suomessa kävi 60 000 yöpyjää. Se on illan uutiseni. Tv-jutussa tärkeintä ovat faktat sekä kuvat, joiden kautta välittyy aitoa tunnelmaa kotikatsomoihin saakka. Täällä tunnelman tekee ihana miljöö.

Hiilolan museon ikkunoiden takana on edelleen hämärää, onhan tänään vuoden pimein päivä. Oikein odottaa iltapäiväksi luvattua lumipyryä ja sen tuomaa valkoisuutta.

Museonjohtaja Anne Sjöström sytyttelee kynttilöitä. Minna kiertää museon tilat ja tekee mielessään kuvaussuunnitelman. Sitten videokamera pystyyn  ja mikki esiin. Haastatteluvuorossa oleva Anne kertoo Hiilolan joulunäyttelystä ja vanhoista jouluperinteistä. Sen jälkeen kuvataan välikuvia. Minna ohjeistaa Annea ja opas Mirja Kujalaa kävelemään kameran editse viereiseen huoneeseen. Näin saadaan kätevästi siirtymä seuraavaan kohtaukseen. Museolta Minna ja Mirja lähtevät jouluiselle kierrokselle.

- Teen mielelläni juttuja ja uutisia muualta kuin Turusta ja kiertelen paljon lähialueilla. Naantali on ihana kesällä ja täällä jutun aiheita riittää. Muumimaailmasta teemme aina kesäjuttuja, ja tietysti presidentistä. Syksyllä kävin Kultarannan puutarhassa. Monetkaan eivät tiedä, että sinne voi ihan oikeasti mennä käymään. Jouluisesta Naantalista minulla on pelkkiä ylistäviä kommentteja. Minusta paikallisista asioita kertominen on tärkeää, Minna listaa juttumatkansa kokemuksia iloisena.

Naantali radiossa, televisiossa ja Yle Areenalla

Aamun radio-ohjelmassa opas Mirja Kujala kertoi Naantalin jouluajan tapahtumista. Esimerkiksi joulurauhan julistus vanhassa kaupungissa on elämys ja autollekin löytää helposti parkkipaikan. Kuuntele ohjelmaa Yle Areenassa.

Myös Turun Radion iltapäivän uutisissa kerrotaan Naantalin joulusta. Minnan kuvaama uutinen Naantalin joulumatkailusta nähdään illalla klo 19.00 TV2:lla ja sen jälkeen Yle Areenassa kuukauden ajan.
 

Lunta, vihdoinkin sataa kauan odotettua lunta. Niinpä Oi ihana Naantali -blogi lähtee nyt joululomalle ja toivottaa lukijoilleen onnellista ja kaunista joulua!