Uusi Unikeko on valittu

27.7.2016

Uusi Unikeko on valittu

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Viime vuoden Unikeko Timo Koivusalo kippasi aamulla uuden Suomen Virallisen Unikeon mereen. Ja kuka sieltä nousikaan? Mies, joka on monina, monina vuosina tehnyt Ylelle juttuja vasta valituista Unikeoista.

- Olen monta kertaa nähnyt, miten tämä homma menee. Vähän pelotti, että putoanko paareilta kesken matkan. Aamulla tarkistin aiemmista jutuistani, miten ylhäältä oikein putoan mereen. Ajattelin, että voi, onko pudotuspaikka noin korkealla. Vettähän siinä nenään meni, tiivisti vastakastettu Unikeko toimittaja Lassi Lähteenmäki tunnelmiaan.

En muista, että koskaan ennen väkijoukko olisi näin hipihiljaa odottanut kirkon kellojen aamuseitsemän lyöntejä.

Naantalin rantaan oli saapunut valtavasti väkeä jännittämään, kuka piilottelee keltaisen peiton alla. Kuka siellä puristaa tiukasti paarien reunaa, ettei putoa mereen laiturin jyrkkien portaiden kohdalla. Viime vuoden Unikeko Timo Koivusalo johti kulkuetta Unikeko-kylttiä kantaen.

 

 

Kun mereen kipattu Lassi viimein kapusi uimatikkaita pitkin laiturille, oli ensimmäinen kommentti:

- Piti heti tarkistaa, ettei nauhuri kastunut. Nauhoitin paareilla maatessani juttua, hän nauraa nauhuriaan puristaen ja on selkeästi onnellinen Unikeko-tittelistään.

Lassin ääni ja kasvot ovat tutut muun muassa monille tv-katsojille. Rymättyläläinen toimittaja on raportoinut niin Unikeko-uutisia, kuin tehnyt monia mielenkiintoisia juttuja Naantalista ja Naantalin saaristosta.

- Varhaisperunan kasvatus, silakan talvinuottaus, sillinkalastus, saariston elämä, matkailu, Unikeko ja Naantalin Musiikkijuhlat ovat aitoja koko valtakuntaa kiinnostavia aiheita, hän listaa.

Timo ja Lassi, Unikeot vuosimallia 2015 ja 2016.

Tuoreen Unikeon voi tavata tänään Unikeonpäivän tapahtumissa. Hänet tunnistaa siitä kaikille tutusta punavalkoraidallisesta asusta ja Unikeko-kyltistä. Onnea Lassi! Timo Koivusalon sanoin: ’Nyt saat luvalla nukkua koko vuoden.’


Unikeonpäivän rantamuotia.

 

Katso Unikeonpäivän tapahtumat täältä. Lapsille Kengurumeininkiä, SirkusUnionin sirkusesityksiä, humanoidirobotti Zoran esityksiä, muumeja. Aikuisille Jukka Rintalan muotishow, imitaattori-laulaja Martti Koivisto lavalla, Olli Lindholmin ilmaiskonsertti. Politiikkatorilla puolueiden puheenjohtajat vääntävät ajankohtaisista aiheista. Ja paljon, paljon muuta.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule mukaan!