Uutuus lapsille paljastaa Räppääjä-leffojen salat

18.6.2015

Uutuus lapsille paljastaa Räppääjä-leffojen salat

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Oppaat Rauha-täti (Nina Aitamurto) ja Elvi-täti (Marja Helola).

Miten kuvattiin Risto Räppääjä ja Sevillan saituri? Entä Risto Räppääjä ja Liukas Lennart? Miten leffat tehtiin? Mikä on totta, mikä järjestettyä? Näihin kysymyksiin saat vastaukset Risto Räppääjä -elokuvan jalanjäljillä Naantalissa -kierroksilla. Ja aikuiset huomio: Näille kierroksille pääsevät vain lapset!

Uusi kierros vie lapset kuvauspaikoille ja paljastaa, mitä kuvauksissa oikeasti tapahtui ja miten kohtaukset tehtiin. Elokuvan teko on yhtä kikkailua ja temppuilua. Huijausta suorastaan! Muistatko esimerkiksi kohtauksen, jossa mies raahautui vatsallaan juoksevan koiran perässä. Miten se onnistui ilman, että miehen vatsa meni asfaltti-ihottumalle? Tai entäs se ällöttävän tahmea hämähäkin seitti Sevillan Saiturin salahuoneessa, onko se hämähäkkien kutomaa?

Yksi Liukkaassa Lennartissa nähty asia on taatusti täyttä totta: Henri Nevari (alla) myy Vanha Naantali -kaupassa oikeaa aivastuspulveria! Sitä samaa keljua ainetta, jolla Risto Räppääjä piinasi isähahmoehdokkaita.

Elvi ja Rauha lasten oppaina

Kierrokset on suunniteltu 5-12 -vuotiaille lapsille. Entäs ne oppaat, hehän ovat haaveksiva Rauha ja topakka Elvi! Eipäs olekaan, vaan tädeiksi pukeutuneet oppaat. Kierroksia vetää kaikkiaan viisi eri opasta, joista aina kaksi on mukana huolehtimassa lapsista.

- Koska kierros on vain lapsille, niin turvallisuussyistä lapset pitävät kiinni köydestä ja  jonon perää pitää Elvi-täti, Rauha-tädiksi pukeutunut opas Nina Aitamurto kertoo.

Kierroksen aikana etsitään kadonnutta Alpo-kissaa.

- Tämä on ihan oikea elokuvissa nähty Alpo. Näitä on tehty vain muutamia ja saimme yhden lainaksi kierroksia varten, kertoo Nina.

Kierrokset ovat Naantalin Matkailun ja oppaiden yhdessä suunnittelema uutuus. Suunnittelu alkoi jo viime syksynä. Olin seuraamassa, kun oppaat yhdessä Villilä Studion tuotantopäällikkö Timo Savusen kanssa katsoivat Räppääjä-elokuvia kohtaus kohtaukselta.

Timo muistutti, että elokuvan teko on suurta huijausta… mutta enempää en paljasta. Paitsi, että luvassa on hauska kierros, jonka jälkeen Risto Räppääjä -elokuvia katsoo uusin silmin. Koettu on, voin suositella vilpittömästi!

Oppaat Marja ja Nina näyttävät mallia, miten perijälle opetetaan tuiki tärkeitä tanssitaitoja Sevillan Saiturissa.

Risto Räppääjä -elokuvien jalanjäljillä Naantalissa
24.6. - 12.8. keskiviikkoisin klo 18
Mukaan mahtuu 20 lasta. Ennakkoilmoittautumiset Naantalin Matkailuun.

 

ps. Uusinta Risto Räppääjä ja Yöhaukka -elokuvaa on kuvattu kesäkuussa eri puolilla vanhaa kaupunkia. Tämä on jo kolmas Naantalissa kuvattu Räppääjä. Kurkkaa täältä kuvaustunnelmia.